Skip to main content

Aktuálně

Projekt 72 hodin se opět vydařil

Ve dnech 10. a 11. října se naše škola již tradičně účastnila projektu 72 hodin. Opět jsme vyrazili tvořit lepší svět kolem sebe. Některé třídy se věnovaly ekologickým aktivitám. Žáci třídili odpad, uklízeli kolem školy, na cestě do Charvátské Nové Vsi, na hrázi a v okolí Penny marketu. Děti byly samy překvapeny, kolik odpadu za tak krátkou dobu posbíraly.  

Zajímavou aktivitou byly nástěnky vděčnosti. Kdo chtěl, napsal zde vzkaz, za co je vděčný nebo co mu dělá v životě radost. Někteří zde zanechali myšlenku, ze které bychom si měli vzít příklad všichni. Ze vzkazů vyplývá, že děti mají rády především rodinu, ve které žijí a užívají si chvil společně strávených s rodiči a sourozenci. Maminkám a tatínkům děkují za jejich podporu a objetí. Mezi vzkazy se objevily i takové, které děkovaly kamarádům obecně, ale i konkrétním lidem. Děti jsou vděčné za své zdraví a koníčky, kterým se mohou věnovat.   

Letošních 72 hodin doplnily úplné novinky. Muzikoterapie, relaxace a dechová cvičení v knihovně, strečink a tanec v tělocvičně či zpívání manter bylo pro žáky novou a obohacující zkušeností. Tyto uvolňující aktivity přinesly dětem klid a harmonii. Kdo si je vybral, nelitoval. 

Zvláštní poděkování patří také žákům 2. B za adopci tygra ussurijského v hodonínské ZOO. Děti si díky ní uvědomují, že na naší krásné planetě jsou i druhy živočichů na pokraji vyhynutí. 

Děkujeme všem. Žákům i vyučujícím. Za jejich pomoc přírodě, lidem a místu, kde žijeme. Společně děláme svět kolem nás lepším místem. 

Zpracovala Mgr. M. Zajíčková