Skip to main content

2018/2019

Na škole proběhla zeměpisná olympiáda

Dne 8. 1. 2019 se již tradičně na naší škole konalo školní kolo zeměpisné olympiády. 17 žáků 2. stupně se utkalo ve třech kategoriích ve znalostech o naší Zemi. 

Dne 8. 1. 2019 se již tradičně na naší škole konalo školní kolo zeměpisné olympiády. 17 žáků 2. stupně se utkalo ve třech kategoriích ve znalostech o naší Zemi. Soutěž byla rozdělena na dvě části. Nejprve předvedli žáci bez atlasu své znalosti o Vesmíru, Africe, Americe, Austrálii a Evropě. Ve druhé části si pak již mohli na pomoc vzít atlas světa, ve kterém se orientovali na obecně zeměpisných nebo tematických mapách. Nešlo jen o znalosti, ale také o rychlost, přehled, důvtip a logiku. Všichni soutěžící si počínali velmi dobře a dosáhli skvělých výsledků.

V kategorii A (6. ročník) zvítězil Ondřej Hnátek (61 bodů), v kategorii B (7. ročník) Patrik Čeman (47 bodů) a v kategorii C (8. a 9. ročník) Filip Lakosil (77 bodů).

Všem soutěžícím děkujeme za účast, vítězům blahopřejeme a držíme palce při reprezentaci školy v okresním kole, které se bude konat 20. 2. 2019.

Mgr. M. Zajíčková