Dne 8. 1. 2019 se již tradičně na naší škole konalo školní kolo zeměpisné olympiády. 17 žáků 2. stupně se utkalo ve třech kategoriích ve znalostech o naší Zemi. 

Dne 8. 1. 2019 se již tradičně na naší škole konalo školní kolo zeměpisné olympiády. 17 žáků 2. stupně se utkalo ve třech kategoriích ve znalostech o naší Zemi. Soutěž byla rozdělena na dvě části. Nejprve předvedli žáci bez atlasu své znalosti o Vesmíru, Africe, Americe, Austrálii a Evropě. Ve druhé části si pak již mohli na pomoc vzít atlas světa, ve kterém se orientovali na obecně zeměpisných nebo tematických mapách. Nešlo jen o znalosti, ale také o rychlost, přehled, důvtip a logiku. Všichni soutěžící si počínali velmi dobře a dosáhli skvělých výsledků.

V kategorii A (6. ročník) zvítězil Ondřej Hnátek (61 bodů), v kategorii B (7. ročník) Patrik Čeman (47 bodů) a v kategorii C (8. a 9. ročník) Filip Lakosil (77 bodů).

Všem soutěžícím děkujeme za účast, vítězům blahopřejeme a držíme palce při reprezentaci školy v okresním kole, které se bude konat 20. 2. 2019.

Mgr. M. Zajíčková