Městská knihovna Břeclav ve spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou v Brně v rámci projektu „Jižní Morava čte“ na podporu čtenářství dětí a mládeže v Jihomoravském kraji připravila třetí ročník literární, literárně-výtvarné, výtvarné a audiovizuální soutěže, letos na téma: „Moje obec – moje město – můj kraj za 100 let.


Městská knihovna Břeclav ve spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou v Brně v rámci projektu „Jižní Morava čte“ na podporu čtenářství dětí a mládeže v Jihomoravském kraji připravila třetí ročník literární, literárně-výtvarné, výtvarné a audiovizuální soutěže, letos na téma: „Moje obec – moje město – můj kraj za 100 let.
V hodinách českého jazyka se žáci 5. B tomuto tématu věnovali od září do října 2018. Vzniklé práce, které prošly třídním kolem, byly poslány do soutěže břeclavských škol. Naše třída slavila úspěch hned ve dvou kategoriích literární soutěže.

I. kategorie (8 – 10 let)

1. místo   Helena Želísková

2. místo   Patrik Valeš

3. místo   Aneta Šťastná

 

II. kategorie (11 – 15 let)

2. místo   Filip Kubec

Cena porotybyla udělena Karolíně Suchánkové Matěji Křapovi.

Vítězové následně svá díla odprezentovali v poštorenské knihovně při slavnostním vyhlášení, které se konalo 22. 11. 2018 a kromě slávy a diplomu převzali z rukou ředitele Městské knihovny Břeclav Mgr. Marka Uhlíře vstupenky do zábavně vědeckého parku VIDA v Brně a do Hvězdárny a planetária Brno.

Vítězná práce Heleny Želískové postoupila do posledního kola soutěže, které se uskuteční začátkem prosince v Brně.

Svým žákům srdečně blahopřeji!

Mgr. Zdeňka Hošková