Žáci 9. ročníku si rozšiřovali znalosti učiva dějepisu a přírodopisu v pátek 16. listopadu 2018. Nejdříve se zúčastnili se edukačního programu „Mikulovské osmičky“, který připravilo Regionální muzeum Mikulov.

Žáci 9. ročníku si rozšiřovali znalosti učiva dějepisu a přírodopisu v pátek 16. listopadu 2018. Nejdříve se zúčastnili se edukačního programu „Mikulovské osmičky“, který připravilo Regionální muzeum Mikulov. Výstava připomínala nejen 100. výročí vzniku Československé republiky, ale také tragické osudy českého a židovského obyvatelstva našeho regionu po roce 1938. Zábavnou formou soutěže se žáci seznamovali s problémy pohraničí, jako bylo například stanovení hranic po I. světové válce, formování naší armády nebo hospodářský či kulturní život Mikulovska.

Znalosti z přírodopisu si pak deváťáci doplnili při krátké zastávce u jeskyní Na Turoldu. Zde se dozvěděli o výjimečnosti zdejší jeskyně a její krápníkové výzdoby, ale také o tom, že se zde v minulosti intenzivně těžil vápenec, takže z původního vrchu zůstalo jen torzo.

Mgr. Ivana Filipská a Mgr. Ivana Šperková