Ve čtvrtek 17. května se žáci 8.A a 8.B zúčastnili dlouho plánované přírodovědně-dějepisné exkurze na Pálavu. I přes nepřízeň deštivého počasí zvládli naši osmáci výšlap z Pavlova na Děvičky. Zde  se seznámili s historií hradu a ve ztížených podmínkách vyplňovali  pracovní listy týkající se CHKO Pálava. Vemi obtížná pak byla cesta dolů – v blátivém terénu nechybělo několik pádů a zničených deštníků.

        Ve čtvrtek 17. května se žáci 8.A a 8.B zúčastnili dlouho plánované přírodovědně-dějepisné exkurze na Pálavu. I přes nepřízeň deštivého počasí zvládli naši osmáci výšlap z Pavlova na Děvičky. Zde  se seznámili s historií hradu a ve ztížených podmínkách vyplňovali  pracovní listy týkající se CHKO Pálava. Vemi obtížná pak byla cesta dolů – v blátivém terénu nechybělo několik pádů a zničených deštníků.Druhá část našeho výletu už byla pod střechou Archeoparku Pavlov. Toto muzeum přibližující celosvětově významnou lokalitu lovců mamutů většina z nás navštívila poprvé.

        Při exkurzi si žáci ověřili, že spoustu legrace a nových poznatků mohou zažít nejen za přívětivého počasí se sluníčkem nad hlavou, ale i za nepřetržitého celodenního lijáku. Ten totiž u nás na Jižní Moravě zažijeme už výjimečně.                                                                                                             

Mgr. Ivana Filipská a Mgr. Ivana Šperková