V úterý 12. 12. 2017 v odpoledních hodinách se Základní škola Na Valtické rozzářila anděly a slavnostně naladěna otevřela své prostory pro veřejnost. Již ve vstupní části školy na návštěvníky dýchla vánoční atmosféra, která je provázela po celou dobu prohlídky školy. Ve všech prostorách, ať už na chodbách, či v učebnách je pohladili po duši andělé. Kreativitě se meze nekladly, a tak mohli návštěvníci obdivovat anděly papírové, ze dřeva, z keramiky a mnohé další.

V úterý 12. 12. 2017 v odpoledních hodinách se Základní škola Na Valtické rozzářila anděly a slavnostně naladěna otevřela své prostory pro veřejnost. Již ve vstupní části školy na návštěvníky dýchla vánoční atmosféra, která je provázela po celou dobu prohlídky školy. Ve všech prostorách, ať už na chodbách, či v učebnách je pohladili po duši andělé. Kreativitě se meze nekladly, a tak mohli návštěvníci obdivovat anděly papírové, ze dřeva, z keramiky a mnohé další.Na výzdobě školy, které předcházela mravenčí práce, se podíleli žáci z I. a II. stupně a jejich vyučující.

Ti, kteří si v tuto adventní dobu udělali čas, mohli zhlédnout například nově opravenou a vybavenou školní jídelnu, dále jednu z nejoblíbenějších místností našich žáků, a to školní knihovnu, o které můžeme říci, že je opravdu unikátní, a nápaditě vyzdobené třídy a chodby. Velký úspěch slavili naši malí debrujáři, kteří předváděli zajímavé fyzikální a chemické pokusy.

Myslíme si, že rodiče, prarodiče a jejich děti odtud odcházeli příjemně překvapeni a na chvíli si odpočinuli od předvánočního shonu, což bylo také jedním z našich cílů.

Symbol anděla jsme si zvolili pro letošní Den otevřených dveří pro jeho větší význam právě v období předzvěsti Vánoc, neboť anděl je poslem radosti, lásky, dobroty a vzájemné pomoci.