Ve čtvrtek 4. května nám počasí konečně dovolilo absolvovat již jednou odložený ekologický program Bobr cup. Sraz účastníků byl v 9 hodin na turistické základně v Kančí oboře. 

Ve čtvrtek 4. května nám počasí konečně dovolilo absolvovat již jednou odložený ekologický program Bobr cup. Sraz účastníků byl v 9 hodin na turistické základně v Kančí oboře. Žáci sedmých ročníků rozděleni do družstev po čtyřech vyráželi postupně vyzbrojeni mapou s šestnácti stanovišti a pracovními listy do lůna lužního lesa. Zde plnili jednotlivé úkoly týkající se života bobra, ale také si vyzkoušeli svou obratnost a zručnost na kánoích, přechodu po laně apod. Někteří se i nedobrovolně vykoupali a i tuto nehodu zvládli na výbornou. Nebyl to typický orientační závod na rychlost, spíše šlo o výlet do přírody a nabytí zážitků.

Po vyhlášení vítězů čekala všechny účastníky sladká tečka v podobě zákusku Marlenky.

Tato akce navazovala na školní projekt Týden pro Zemi a jejím organizátorům (jedním z nich byl i náš bývalý žák Filip Šálek) patří velký dík za perfektní organizaci a skvělé zážitky prožité v probouzejícím se jarním aspektu lužního lesa.

Mgr. Ivana Šperková