Ve středu, 22. března proběhlo v prostorách školní knihovny školní kolo recitační soutěže, kterého se mohli zúčastnit žáci všech ročníků. Letošní účinkující byli rozděleni do pěti kategorií: Prvňáčci, Benjamínci (2. a 3. ročník), Junioři (4. a 5. ročník), Staršáci (6. a 7. ročník) a Mazáci (8. a 9. ročník).

e středu, 22. března proběhlo v prostorách školní knihovny školní kolo recitační soutěže, kterého se mohli zúčastnit žáci všech ročníků. Letošní účinkující byli rozděleni do pěti kategorií: Prvňáčci, Benjamínci (2. a 3. ročník), Junioři (4. a 5. ročník), Staršáci (6. a 7. ročník) a Mazáci (8. a 9. ročník).

Největší účast zaznamenaly kategorie prvního stupně, naopak nejméně zastoupená byla již tradičně kategorie Mazáků. Celkově se soutěže zúčastnilo 48 žáků.

Měli jsme možnost slyšet básně kratší i delší, známé i méně známé, klasické i netradiční. Všechny však předvedené co nejlépe. Všechny děti statečně bojovaly s trémou, která tato vystoupení provází. Poprali se s ní ale statečně, což přítomní diváci ocenili náležitým potleskem. V každé kategorii jsme vyhlašovali tři recitátory, kterým porota složená z Mgr. Hoškové a žáků druhého stupně udělila nejvíce bodů, a ti získali krásné ceny.

Letošní ročník se velice vydařil a jen doufám, že i ten další bude takto pestrý a hojně zastoupený.

Mgr. Jana Křepelová