Ve středu 7. 12. 2016 podnikly třídy 2. B a 6. A společný mikulášský výlet na zasněženou Vysočinu. Cílem cesty byl nově zbudovaný areál u Hlinska v Čechách – Peklo Čertovina.

Ve středu 7. 12. 2016 podnikly třídy 2. B a 6. A společný mikulášský výlet na zasněženou Vysočinu. Cílem cesty byl nově zbudovaný areál u Hlinska v Čechách – Peklo Čertovina.

Peklo se nachází schované v lese, vede k němu jen úzká silnice mezi stromy. Zvenku vypadají prostory Pekla nenápadně, jako každé jiné. Ale po příchodu dovnitř člověk nestačí žasnout! Odkryje se před ním nádherná podívaná – místnosti v Pekle jsou sladěné do posledních detailů. Je neskutečné, kolik si museli dát řezbáři a truhláři s výrobou nábytku a interiéru práce. Děti (i my dospělí) jsme byli unešení z té krásy všude kolem.

Ve vstupní hale se nachází recepce, ale i herna pro děti, restaurace a obchod se suvenýry. Zde si děti nakoupily nejrůznější čertovské dárky (perníky, vidle, ocásky, přívěšky) a měly možnost posvačit a zařádit si.

To hlavní, čertovskou prohlídku v Pekle absolvovala každá třída samostatně se svojí paní učitelkou. Průvodcem na cestě byl upovídaný čertík Bertík, který nenechal na dětech ani dospělých nit suchou a prohlídku vtipně komentoval svými postřehy. Po cestě jsme se setkali s líným čertem, který nám předvedl mučicí nástroje v Pekle (např. fackovačka), s čertí kuchařkou, která nám dala okoštovat žabí žaludky, s čertím učitelem, který nás ve škole prozkoušel, s čertí číšnicí, která nám dala ochutnat „pekelné nápoje“ a  také se samotným Luciferem. Ten sháněl hříšné dušičky na svoji čertovskou váhu a naštěstí si nikoho od nás v Pekle nenechal.

Prohlídka v Pekle Čertovina byla pro menší i větší děti nezapomenutelným zážitkem!

Mgr. Lenka Chadimová a Mgr. Ludmila Výborná