Ve dnech 13. a 14. října 2016 se žáci naší školy již podruhé zapojili do celostátního projektu „72 hodin pro lidi, přírodu a místo, kde žiješ“. V České republice tento dobrovolnický projekt pravidelně pořádá Česká rada dětí a mládeže. Motto letošního ročníku znělo „Pomáhám, protože chci“. Také naši žáci se rozhlédli kolem sebe a našli spoustu způsobů, jak nezištně pomoci druhým nebo svému okolí.

 Ve dnech 13. a 14. října 2016 se žáci naší školy již podruhé zapojili do celostátního projektu „72 hodin pro lidi, přírodu a místo, kde žiješ“. V České republice tento dobrovolnický projekt pravidelně pořádá Česká rada dětí a mládeže. Motto letošního ročníku znělo „Pomáhám, protože chci“. Také naši žáci se rozhlédli kolem sebe a našli spoustu způsobů, jak nezištně pomoci druhým nebo svému okolí.Děti přípravné třídy posbíraly odpadky na dětském hřišti a žáci I. B je za to odměnili krátkým kulturním pásmem. Druháci ve sportovním areálu uklidili doskočiště a posbírali odpadky kolem zastávky Valtická - točna. Třída III. B podnikla výpravu do hodonínské ZOO. Děti se zde setkaly s užovkou červenou i ježkem albínem, nakrmily surikaty a symbolicky adoptovaly tukana obrovského. Žáci VII. B se vydali k nádraží v Poštorné, kde během chvilky nasbírali čtyři pytle odpadků, VII. A pro změnu perfektně vyčistila všechna zákoutí školního areálu. Osmáci vyzdobili školu vlastnoručně vyrobenými podzimními dekoracemi a deváťáci se vypravili ke Sv. Hubertu. Turisty, kteří tuto památku v nejbližších dnech navštíví, jistě potěší čisté a uklizené prostředí.
V projektu 72 hodin děti posilovaly spolupráci i přátelské vztahy a učily se vnímat svět kolem sebe. Škoda jen, že v něm nacházely tolik nepořádku a odpadků. Všem za jejich snažení velmi děkujeme.

Mgr. Marta Zajíčková