Že čtení knih není vůbec nudnou nebo „trapnou“ činností nám předvedli známí herci Lukáš Hejlík, Lenka Janíková a Alan Novotný, kteří přijali pozvání a 6. října představili na naší škole svůj program nazvaný Listování. Celá akce proběhla v rámci projektu Čtení nás baví, který má mimo jiné za úkol rozvíjet čtenářskou gramotnost.

Že čtení knih není vůbec nudnou nebo „trapnou“ činností nám předvedli známí herci Lukáš Hejlík, Lenka Janíková a Alan Novotný, kteří přijali pozvání a 6. října představili na naší škole svůj program nazvaný Listování. Celá akce proběhla v rámci projektu Čtení nás baví, který má mimo jiné za úkol rozvíjet čtenářskou gramotnost.

První část programu, zaměřená na žáky prvního stupně, seznámila diváky pomocí scénického čtení s knihou Bertík a čmuchadlo. Ve druhé části se protagonisté zaměřili na starší žáky 2. stupně a představili jim francouzskou knihu Život k sežrání. Herci se dokázali vcítit do myšlení všech věkových kategorií, které přihlížely představení, a divákům jejich výkon učaroval a po skončení nadšeně tleskali. Děti si od herců vymohly spoustu podpisů na památku, které pro ně jistě mají velikou cenu.

Mgr. Jana Křepelová