Na prahu podzimu jsme pozvali naše kamarády z rakouského Zwentendorfu na další dvoudenní společné setkání. Po krátkém přivítání ve škole, jsme odjeli na návštěvu do Strážnice. Výlet jsme odstartovali výtečným obědem. 

Na prahu podzimu jsme pozvali naše kamarády z rakouského Zwentendorfu na další dvoudenní společné setkání. Po krátkém přivítání ve škole, jsme odjeli na návštěvu do Strážnice. Výlet jsme odstartovali výtečným obědem. Potom jsme zavítali do Skanzenu ve Strážnici, kde měli připravený program „Podzim na dědině“, věnovaný podzimnímu období na moravské vesnici. Ve Skanzenu jsme viděli, jaký byl podzim na vesnici – hojný, ale taky plný tvrdé práce. Zaujalo nás zapřahání koně, vaření slížků s mákem, které jsme s nadšením ochutnali.

Po návštěvě Skanzenu jsme přejeli jen pár kilometrů na Lučinu, odkud jsme putovali podzimní přírodou (7 kilometrů) na rozhlednu Travičná. Po zdolání 177 schodů, jsme byli nadšeni vyhlídkou na Bílé Karpaty. Vydali jsme se autobusem zpět do Břeclavi, kde už nás ve škole čekala večeře. Velmi jsme si pochutnali na grilovaném mase a jiných dobrotách.

Druhý den ráno, jsme vyšli od školy do lanového centra. Den jsme si velmi užili. Po obědě ve školní jídelně, jsme se rozloučili s rakouskými kamarády. V červnu nás čeká poslední setkání v Zwentendorfu, protože pak se všichni rozejdeme na střední školy.

Zpracovala:                                                                       Mgr. Ludmila Výborná