V jednom z posledních školních dnů se vydali žáci 5. A na vyjížďku na kolech Lednicko – Valtickým areálem. První zastávka byla u Kaple sv. Huberta a po malém osvěžení v parném dnu se pokračovalo k Rendezvous. 

V jednom z posledních školních dnů se vydali žáci 5. A na vyjížďku na kolech Lednicko – Valtickým areálem. První zastávka byla u Kaple sv. Huberta a po malém osvěžení v parném dnu se pokračovalo k Rendezvous. Tato pauza byla delší a žáci se zde dověděli, kdo a proč tento zvláštní oblouk nechal postavit a co se skrývá za nápisy a plastikami. Po vystoupání asi devadesáti schodů si prohlédli interiéry obou pater. Cyklotrasa dále vedla lesem na severozápad, kam jsme se vydali hledat vesnici, kterou ani mnozí vojevůdci nenašli. My ano. Mezi kopečky a rybníkem jsme objevili vesnici Hlohovec, o které jsme četli z knihy Kamily Sojkové. Zde na děti čekal místní chovatel včel a vyprávěl jim o životě tohoto užitečného hmyzu. Odvážní se také mohli podívat do úlu, viděli plástev i s včelí královnou a mohli si pohladit včelího samečka, který nemá žihadlo.

Na zdejším Hraničním zámečku si mnozí dopřáli opět občerstvení a pomalu se vydali na zpáteční cestu. Projeli úzkou pěšinou kolem Hlohoveckého rybníka, u prostředního si prohlédli Rybniční zámeček a přes Mlýnský rybník zahlédli Apollův chrám. Po mírném stoupání následovala poslední zastávka u Nového Dvora a pak už cesta lesem k domovu. Výlet se všem líbil, získali mnoho nových informací i zkušeností.                                                             

Mgr. J. Horsáková