Ve čtvrtek 10. 12. 2015 vyrazila skupina malých němčinářů z 3. A a 3. B do rakouského hlavního města, do Vídně. První zastávkou se pro nás stala základní škola v Poysdorfu, kde jsme nabrali kamarády z partnerské třídy a společně jsme se vydali směr Vídeň. 

 Ve čtvrtek 10. 12. 2015 vyrazila skupina malých němčinářů z 3. A a 3. B do rakouského hlavního města, do Vídně. První zastávkou se pro nás stala základní škola v Poysdorfu, kde jsme nabrali kamarády z partnerské třídy a společně jsme se vydali směr Vídeň. Cílovou zastávku pro nás představovalo České velvyslanectví ve Vídni. Zde nás uvítal český velvyslanec a jeho milé kolegyně. Děti si prohlédly prostory velvyslanectví, podívaly se na krátké pohádky v češtině a němčině a na závěr prohlídky dostaly občerstvení v podobě čaje, limonády a výborných koláčků.

Po rozloučení na velvyslanectví jsme vyšli pěšky krásným slunečním dnem k zámku Schönbrunn. Zde jsme navštívili tradiční vánoční trhy, prohlédli jsme si stánky s vánočním zbožím a pokrmy a kdo chtěl, mohl si nakoupit drobné dárečky.