Centrum prevence v Brně. Společnost Podané ruce uskutečnila 3. 12. 2015 v 2. B primárně preventivní program PREVENCE KOUŘENÍ.

Centrum prevence v Brně. Společnost Podané ruce uskutečnila 3. 12. 2015 v 2. B primárně preventivní program PREVENCE KOUŘENÍ.Cílem bylo podat žákům co nejvíce informací, které jim dávají možnost vytvořit si svůj vlastní názor a přístup. Zdůraznit „výhody a nevýhody“, které s sebou kouření tabákových výrobků nese. Program zmapoval zkušenosti s tabákovými výrobky, sledoval školní klima a trávení volného času. Snažil se podpořit zdravé sebevědomí a sebedůvěru.

Po vzájemném představení v kruhu, žáci ve skupinách skládali puzzle, které jim prozradilo téma lekce. Zamýšleli se, co to vlastně cigareta je, pomocí obrázků porovnávali výhody a nevýhody kouření, uvědomovali si zdravotní rizika a jiné dopady kouření. Nakonec si žáci hráli na odborníky, kteří se snaží vymyslet hesla, která by kuřáky od kouření odradila. Pomocí scének si nacvičili, jak odmítnout cigaretu. Vše proběhlo v příjemné a přátelské atmosféře.

Mgr. Zdeňka Hošková