V úterý 1. prosince přijali žáci z naší partnerské školy z rakouského Zwentendorfu pozvání na další setkání. Společně se žáky z 8. A se tentokrát všichni vydali na putování Brnem. 

V úterý 1. prosince přijali žáci z naší partnerské školy z rakouského Zwentendorfu pozvání na další setkání. Společně se žáky z 8. A se tentokrát všichni vydali na putování Brnem. Po uvítání v naší škole, jsme jeli do vánočně naladěného Brna, kde na nás čekaly paní průvodkyně, aby nás seznámily s centrem města. Navštívili jsme náměstí Svobody, Zelný trh, Starou radnici a mnoho dalších zajímavých míst, o kterých jsme se dověděli mnoho nových a zajímavých informací. Po prohlídce, jsme se všichni těšili na společný oběd.

Odpoledne jsme navštívili Vida! - vědecké centrum, kde jsme si mohli vyzkoušet interaktivní exponáty, které jsou zaměřeny na Planetu Země, Civilizaci, Mikrosvět a člověka. Vida centrum se všem moc líbilo a užili jsme si to moc.

Večer jsme se ještě na chvíli zastavili na náměstí Svobody, kde jsme mohli obdivovat vánoční atmosféru. Potom už naše cesta vedla zpět do Břeclavi. Po večeři se rakouští kamarádi vydali do Mikulova, aby se dobře vyspali na další společný den – Den řemesel, který nás čekal ve středu.

Mgr. Ludmila Výborná