Ve středu 6. 12. 2023 se v naší škole uskutečnil Den otevřených dveří, jehož součástí bylo rozsvícení stromečku spojené s vystoupením žáků prvního stupně a také každoroční Vánoční dobročinná výstava pro Elenku.  Elenka trpí vážným genetickým onemocněním – Spinální svalovou atrofií. Celé odpoledne se vydařilo nad rámec našeho očekávání

Návštěvníkům navodilo tu správnou předvánoční náladu krásné vystoupení našich žáků, kteří zpívali a recitovali venku před ozdobeným stromečkem. Ten se na závěr rozsvítil společně s Betlémem v naší škole poprvé a určitě ne naposledy. Dále si přítomní mohli za asistence žáků devátých tříd prohlédnout celou školu. Hned u vchodu je přivítala výstava, na které si mohli nakoupit spoustu krásných výrobků (od vánočních dekorací, přes pečené dobroty až po pletené věci), které vytvořili žáci, učitelé, rodiče našich dětí, vychovatelky a další zaměstnanci školy.

Dále čekalo na návštěvníky občerstvení v podobě kávy, čaje, limonády a zákusků, které připravily paní kuchařky. To přispělo k přátelské atmosféře celé akce. Nás potěšily spokojené výrazy a slova chvály, která z úst návštěvníků zaznívala.

Velké poděkování patří všem zaměstnancům za jejich čas, který strávili přípravou akce, a za další práci. Děkujeme také všem rodičům, kteří se akce zúčastnili a podpořili nákupem výrobku Elenku. Doufáme, že jim drobnosti budou zdobit domovy a dělat radost.

Na závěr si Elenka s maminkou převzala darovací šek v hodnotě 25 255,- Kč.

Za celou naši školu, včetně Elenky a její maminky, všem moc děkujeme a přejeme klidné vánoční svátky.