Ve čtvrtek 11. 5. 2023 se uskutečnilo přátelské setkání žáků naší školy a dětí Základní školy Vráble ze Slovenska. Žáci IV. B a VI. A se nemohli dočkat, až poznají své nové kamarády. Spolu s třídními učitelkami si pro ně připravili pestrý program. Pro první společné setkání jsme vybrali Lednici, perlu Lednicko-valtického areálu.

Po krátkém přivítání následovalo prvotní oboustranné představení a seznámení ve třídách. I když mluvíme jinými jazyky, s porozuměním nebyl žádný problém. Děti během chvilky spolu vesele konverzovaly a některé si hned vyměnily kontakty. Poté naši žáci provedli slovenské kamarády po škole a společně pak všichni poobědvali ve školní jídelně. Po výborném obědě odjela více než sedmdesátka žáků do Lednice. Tam jsme si to opravdu užili. Čekala nás totiž poutavá prohlídka zámku a procházka rozkvetlým lednickým parkem. Počasí nám přálo a výhledy z Minaretu, na který jsme vystoupali, byly úchvatné.

Do loučení s novými kamarády se nám moc nechtělo. Nedalo se ale nic dělat. Vždyť návštěvu z Vráblí ještě čekala dlouhá zpáteční cesta. Brzy se spolu zase setkáme. S velkou radostí jsme totiž přijali od našich nových přátel pozvání na Slovensko.

Zpracovala Mgr. M. Zajíčková