Ve čtvrtek 23. 3. 2023 se na naší škole uskutečnil Den otevřených dveří a současně proběhla Jarní prodejní výstava pro Kubíka, který trpí vážnou nemocí - Duchennovou svalovou dystrofií. Celá akce se vydařila nad rámec našich očekávání. Kubík s maminkou se celého odpoledne zúčastnili a pomáhali nám.
Obě akce se konaly od 15.00 do 17.00 hodin a účast rodičů, budoucích prvňáčků, ale i bývalých žáků byla velká, což nás všechny moc potěšilo.


Návštěvníci si prohlédli naši školu, třídy, družiny, jídelnu, jednotlivé učebny, tělocvičnu, školní knihovnu a na mnoha místech se mohli pobavit u stanovišť, které jsme si pro ně připravili. Hned u vstupu do školy byla možnost zakoupit spoustu různorodých a krásných výrobků (od velikonočních dekorací až po pečené dobroty), které vytvořili žáci, učitelé, rodiče našich dětí, paní vychovatelky a další zaměstnanci školy.

Dále na návštěvníky čekalo občerstvení v podobě kávy, limonády a čerstvých zákusků, které připravily naše paní kuchařky. Hned vedle si děti mohly vyzkoušet také malování na obličej, což mělo velký úspěch. Po škole nám pak běhali malí jednorožci, tygříci a motýlci. V tělocvičně si poté děti mohly zadovádět, zacvičit a například v knihovně se vyráběla velikonoční dekorace.

To, že se akce povedla, jsme jednak zjistili od rodičů, kteří nám jednotlivé aktivity a výzdobu chválili, jednak díky spokojeným výrazům ve tvářích všech zúčastněných. 

Velký poděkování patří všem zaměstnancům za jejich čas, který strávili přípravou akce, a za další práci. Děkujeme také všem rodičům, kteří se akce zúčastnili a podpořili prodejní výstavu pro Kubíka zakoupením jednotlivých výrobků. Doufáme, že Vám budou zdobit Vaše domovy a dělat jenom radost.

Díky Vám všem si mohli Kubík s maminkou převzít darovací šek v celkové hodnotě 40 000Kč. Touhle částkou budou zase o krůček blíže k tolik potřebnému autu. 

Za celou naši školu, včetně Kubíka a jeho maminky, VŠEM moc děkujeme!