INFORMACE K ZÁPISU DO PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2023/2024

ZÁPIS do přípravné třídy při ZŠ Břeclav, Na Valtické 31 A, p. o. se koná 4. 5. 2023 od 16 – 17 hod.

Přípravná třída je určena dětem v posledním roce před zahájením povinné školní docházky, u kterých je předpoklad, že zařazení do přípravné třídy vyrovná jejich vývoj, přednostně dětem, kterým byl povolen odklad povinné školní docházky.

 Kritéria pro přijetí žáků do přípravné třídy

 Podmínky pro přijetí do přípravné třídy stanovuje § 47 zákona 561/2004 Sb. (Školský zákon), v platném znění. O zařazování do přípravné třídy rozhoduje ředitelka školy na žádost zákonného zástupce dítěte a na základě písemného doporučení školského poradenského zařízení, které k žádosti zákonný zástupce přiloží.

V příštím školním roce bude otevřena jedna přípravná třída. Minimální počet přijatých dětí je 10, maximální počet je 15.

Do přípravné třídy se přijímají děti dle následujících kritérií (v pořadí 1 - 4):

  1. Přednostně jsou přijímány děti ze spádového obvodu ZŠ Břeclav, Na Valtické 31 A, příspěvková

    organizace, který zahrnuje celé sídliště Na Valtické, Tovární kolonii a ulici Habrová Seč v Břeclavi,

  1. děti, jejichž bydliště se nenachází ve spádovém obvodu, ale mají v ZŠ Na Valtické sourozence,
  2. děti mající trvalé bydliště v Břeclavi mimo spádový obvod,
  3. děti mající trvalé bydliště mimo Břeclav s přihlédnutím ke vzdálenosti bydliště od školy.

Děti budou přijímány podle uvedených kritérií do naplnění maximální možné kapacity 15 žáků (včetně doložení potřebného doporučení školského poradenského zařízení). V případě rovnosti kritérií bude provedeno losování.

 

Žádost O Přijetí do přípravné třídy (podle § 37 zákona č. 500/2004 Sb.)

V době od 20. 4. do 2. 5. zaregistrujete Vaše dítě k zápisu do přípravné třídy přes banner na webových stránkách školy www.zsvalticka.cz.

Systém Vám vygeneruje žádost o přijetí do přípravné třídy. Podepsanou žádost o přijetí přinesete k zápisu, který se koná 4. 5. 2023 od 16:00 do 17:00.

Do systému je možné nahrát i přílohy (rodný list dítěte, doporučení PPP).

Pokud tyto přílohy nahrajete do systému, není nutné je již osobně nosit k zápisu. Přihlášku do ŠD a přihlášku ke stravování je možné si stáhnout na našich webových stránkách.

Evidenční číslo žádosti si opište a uschovejte. Pod tímto číslem budou zveřejněny výsledky zápisu na webových stránkách školy a na budově školy.

Evidenční číslo žádosti neurčuje pořadí přijetí.

 

Kontaktní osoba: Jitka Hřebačková, tel. 519 334 211, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Oznámení o přijetí

Rozhodnutí o přijetí bude oznámeno 2. 6. 2023 zveřejněním seznamu evidenčních čísel přijatých dětí na webových stránkách školy a vstupních dveřích do budovy školy. Rozhodnutí o nepřijetí bude zasláno v písemné podobě.