V měsíci únoru u nás na škole proběhla školní kola soutěže v anglickém jazyce zaměřená na konverzační a poslechové dovednosti.

Žáci 7. ročníku se utkali v kategorii I.A. Zde si nejlépe vedl Filip Lípa ze 7. A. Zdatně mu sekundoval také Alex Bartoš ze 7. B, který obsadil čestné druhé místo.

V kategorii II.A určené pro žáky 8. a 9. tříd zvítězila Elen Blažková z 8. B, gratulujeme! Stříbrná příčka patřila pak Sáře Leissové, 9. A, která se nakonec jako náhradnice spolu s vítězem nižší kategorie účastnila postupového okresního kola.

Okresní kolo soutěže proběhlo v polovině března na ZŠ Slovácká, Břeclav. Ve velmi početné konkurenci třetí nejvyšší bodové skóre potvrzující vysokou úroveň ovládání jazyka z gramatické, lexikální i konverzační stránky vybojoval ve své kategorii náš Filip Lípa, 7. A. Odnáší si tak bronzovou medaili za úctyhodné 3. místo.

Všichni účastníci krajského kola za svou snahu a vyvinuté úsilí obdrželi diplom a drobný dárkový předmět, medailisté dokonce i peněžní poukaz.                                                                                                                      
Náš tým angličtinářů děkuje všem zúčastněným žákům obou kol za poctivou přípravu a kvalitně předvedené výkony. Věříme, že právě podobně nabyté zkušenosti jsou přesně tím, co Vás v cizím jazyce posouvá dál.

Mgr. Pavla Zollpriesterová