Aktuality

Ve středu 10. června se žáci naší školy zúčastnili krajského kola soutěže Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Jednalo se o žáky, kteří se kvalifikovali z okresního finále této soutěže. Pořadateli atletických závodů jsou skuteční olympijští vítězové například Šárka Kašpárková, která soutěž zahajovala. 

Ve středu 10. června se žáci naší školy zúčastnili krajského kola soutěže Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Jednalo se o žáky, kteří se kvalifikovali z okresního finále této soutěže. Pořadateli atletických závodů jsou skuteční olympijští vítězové například Šárka Kašpárková, která soutěž zahajovala. Všichni závodníci absolvovali vybraných sedm disciplín z desetiboje. Soutěžili v běhu na 60 metrů, vytrvalostním běhu, skoku dalekém, hodu míčkem, svou zdatnost museli prokázat v počtu shybů na šikmé lavičce, v disciplíně sed-leh nebo přeskoku přes švihadlo. Umístění našich žáků: Klára Sadílková obsadila celkově 9. místo, Marek Mesiaček skončil na místě desátém. Mladší žáci – Patricie Hakalová (4. třída) byla šestá a Tomáš Dostál (4. třída) pátý. Chtěla bych vyzvednout některé výkony našich žáků, například v disciplíně leh-sed  děvčata dokázala za dvě minuty udělat více jak 80 lehů-sedů.

Organizačně v soutěži pomáhali studenti Univerzity Obrany a na závěr soutěže nám připravili doprovodný program. Akce se vydařila a doufáme, že se zúčastníme i v příštím roce.