Aktuality

V pondělí 15. prosince se žáci 7. A setkali se svými kamarády z partnerské školy z rakouského Zwentendorfu, tentokrát ve vánočně vyzdobené Vídni.

 V pondělí 15. prosince se žáci 7. A setkali se svými kamarády z partnerské školy z rakouského Zwentendorfu, tentokrát ve vánočně vyzdobené Vídni.Naše setkání, které probíhá v rámci dlouhodobého školního projektu „Mezi Dunajem a Dyjí“, začalo před budovou vídeňské radnice, kde byli žáci rozděleni do dvojjazyčných skupin. Společně pracovali a procvičovali si vánoční slovní zásobu ve třech jazycích – češtině, angličtině a němčině. Také si společně prohlédli vánoční trh před vídeňskou radnicí a mohli si zakoupit drobné dárečky.

Po obědě v jedné z rakouských restaurací, žáci zamířili do Albertina na výstavu moderního umění. Na konci prohlídky si na vlastní kůži vyzkoušeli jaké je to být malířem.

Potom se rozloučili s zwentendorfskými kamarády a krásně rozsvícenou Vídní se vraceli k autobusu. Znaveni, ale plni nových zážitků, odjížděli zpět do Břeclavi.

Mgr. Ludmila Výborná