Aktuality

Konec školního roku se rychle blíží, a tak začalo období výletů. Naše třída 9. A jela tento rok do Prahy. Přidali se k nám i někteří žáci z 8. A a z 8. B. Cesta vlakem trvala přes 3 hodiny. 

Konec školního roku se rychle blíží, a tak začalo období výletů. Naše třída 9. A jela tento rok do Prahy. Přidali se k nám i někteří žáci z 8. A a z 8. B. Cesta vlakem trvala přes 3 hodiny. Někteří spolužáci měli až příliš mnoho energie. Po příjezdu do našeho hlavního města jsme se vydali pěšky k Národnímu muzeu a odtud k soše sv. Václava. Na Staroměstském náměstí jsme si počkali, až bude 12 hodin a sledovali jsme orloj. Potom jsme vyšlapali na věž Staroměstské radnice, odkud byl nádherný výhled na celé náměstí – na střechy, na maličké lidi, na muzikanty i na pána s bublinami. Dále jsme navštívili muzeum voskových figurín Grévin, kde jsme se seznámili se Švejkem, T. G. Masarykem i s Tomem Cruisem. Také jsme absolvovali okružní projížďku parníkem po Vltavě. A pak už hurá se ubytovat!

Další den jsme hned ráno potkali herce Pavla Lišku. Vyfotili jsme se u budovy Národního divadla a prohlédli si památník sametové revoluce. Odtud jsme pokračovali přes Karlův most na Pražský hrad. Viděli jsme Chrám sv. Víta, Zlatou uličku i střídání stráží. Výlet jsme zakončili v Poslanecké sněmovně, kde zrovna probírali platy učitelů. Nakonec jsme jeli metrem na nádraží. Někteří tak cestovali poprvé. Z nádraží vedla cesta vlakem už rovnou domů.

za 9. A

Patrik Miskovic a Ondřej Píža