Aktuality

Ve čtvrtek 24. 4. 2014 jsme se vydali navštívit naše kamarády z partnerské školy v rakouském Poysdorfu. Odjížděli jsme od školy již v brzkých ranních hodinách, všichni jsme byli rádi, že nevyšla plánovaná předpověď počasí a neprší nám. 

Ve čtvrtek 24. 4. 2014 jsme se vydali navštívit naše kamarády z partnerské školy v rakouském Poysdorfu. Odjížděli jsme od školy již v brzkých ranních hodinách, všichni jsme byli rádi, že nevyšla plánovaná předpověď počasí a neprší nám. Cesta do Rakouska rychle uběhla a již v 8 hodin jsme se přivítali s našimi malými kamarády.

Po úvodním setkání jsme pěšky vyrazili do nedaleké pekárny. V pekárně nás přivítali velice milí zaměstnanci a rozdali nám pekařské zástěrky a síťky na hlavu. Směli jsme si prohlédnout celou pekárnu a poslechnout si vše o procesu výroby chleba a housek. Nezapomenutelným zážitkem se pro nás všechny stala vlastní výroba a pletení vánoček a velikonočních hnízd.

Po návštěvě pekárny nás čekala opět pěší túra. Tentokrát do 3 Km vzdálené vesnice Ketzendorf, ve které jsme zavítali do bývalé mlékárny, ze které je nyní uděláno muzeum. Děti zde obdivovaly konvice na nošení mléka anebo stroje, kterými se dřív mléko vyrábělo. Před muzeem si každý mohl cvičně zkusit podojit dřevěnou kravičku Lisu.

Před muzeem jsme si společně zazpívali německé a české písničky a zahráli si Zajíček v své jamce. Poté nás autobus dovezl zpátky do partnerské školy, kde si děti pohrály na dětském hřišti a každý dostal svůj vlastní výrobek z pekárny. Následovalo rozloučení a rozdání dárečků.

Výlet se nám moc podařil a už se všichni těšíme na další společné podzimní setkání!

Mgr. Lenka Chadimová a Mgr. Blanka Rakovská