Aktuality

V pátek 7. března 2014 se uskutečnily na naší škole velmi zajímavé besedy s Petrou Dvořákovou, autorkou knížek pro děti a mládež.

V pátek 7. března 2014 se uskutečnily na naší škole velmi zajímavé besedy s Petrou Dvořákovou, autorkou knížek pro děti a mládež.

Beseda nad knihou Julie mezi slovy byla určena žákům 1. stupně a nesla název Kluci a děvčata mezi slovy. Děti během besedy losovaly různá neznámá slova, o kterých si společně s paní spisovatelkou povídaly. Ta jim záhy četla ze své knížky krátké poutavé příběhy desetileté dívenky Julie. A tak se děti od Julie dověděly, co znamená například slovo „biozelenina“ nebo „adoptovaný“.

Žáci 2. stupně si povídali s paní Dvořákovou o nebezpečné anorexii nad knihou Já jsem hlad. Formou krátkých čtení a diskuze se žáci snažili pomoci dívce, která má problém s jídlem. V rámci besedy se děti dověděly, jaké skutečné příčiny může anorexie mít, jaké příznaky ji obvykle provázejí a kde hledat případnou pomoc, pokud se s problémem setkají.

Dopoledne s Petrou Dvořákovou probíhalo ve velmi příjemné a přátelské atmosféře. Paní spisovatelka si svým milým vystupováním žáky i vyučující rychle získala. Zajímavým vyprávěním je dokázala nejen oslovit, ale i přimět ke spolupráci a diskuzi. Setkání s pravou spisovatelkou se pro všechny stalo nezapomenutelným zážitkem.

Mgr. Marta Zajíčková