Aktuality

Jíme ovoce a zeleninu. V rámci podzimního projektu si uvědomujeme, že si konzumací ovoce a zeleniny zlepšujeme zdravotní stav a bojujeme proti obezitě.

Jíme ovoce a zeleninu. V rámci podzimního projektu si uvědomujeme, že si konzumací ovoce a zeleniny zlepšujeme zdravotní stav a bojujeme proti obezitě.
           Ovoce se řadí mezi nejvhodnější potraviny pro člověka vůbec. Barevné, sladké plody jsou bohaté na antioxidanty, živiny, vitamíny a vlákninu. V první řadě bychom měli jíst ovoce v čerstvém stavu, bez zvláštních úprav, jinak ztrácíme zbytečně významné látky. Jeho konzumace by měla být pravidelná, tedy 3 až 4 porce během dne.
           Víme také, že dostatečný a pravidelný pohyb je další důležitou součástí zdravého životního stylu. Oblíbili jsme si hodiny tělesné výchovy, z vycházky jsme si přinesli spadané listy a vytvořili jsme z nich obrázky zvířat. Na čerstvém vzduchu jsme s nadšením pouštěli draky. Pohybu se věnujeme i v mimoškolních aktivitách. Většina z nás hraje fotbal, volejbal, tenis a navštěvuje kroužek tance.

Mgr. Zdeňka Hošková a žáci 2. A