Aktuality

V úterý 8. října se 7. A vydala na exkurzi do Prahy. Po příjezdu jsme se se žáky přesunuli, pro některé poprvé, metrem do Muzea Policie ČR. Následovala téměř dvouhodinová prohlídka muzea, při které se žáci dověděli hodně zajímavého z historického pohledu, ale také současné moderní podoby práce policie.

V úterý 8. října se 7. A vydala na exkurzi do Prahy. Po příjezdu jsme se se žáky přesunuli, pro některé poprvé, metrem do Muzea Policie ČR. Následovala téměř dvouhodinová prohlídka muzea, při které se žáci dověděli hodně zajímavého z historického pohledu, ale také současné moderní podoby práce policie. Exkurze jim přinesla spoustu nových poznatků o jejich práci. Dověděli se také mnohé o neobvyklých případech, některé z nich byly se šťastným, jiné s méně šťastným koncem. Žáci si odnesli mnoho nového pro svůj další život, jak se chovat v dnešním světě, jak se zachovat při různých situacích. Exkurze přinesla žákům rozšíření poznatků z oblasti prevence.
Po návštěvě muzea si žáci prohlédli některé z nádherných památek naší stověžaté matičky. Viděli Pražský Hrad, Malou Stranu, Karlův most, Staroměstské náměstí a také Václavské náměstí.

Mgr. Ludmila Výborná