Aktuality

V pátek 7. 6. 2013 se naši žáci sedmé třídy setkali s dětmi z družební školy v Poysdorfu. Nebylo to zdaleka první setkání a už vůbec nešlo o formální akci dvou škol.

V pátek 7. 6. 2013 se naši žáci sedmé třídy setkali s dětmi z družební školy v Poysdorfu. Nebylo to zdaleka první setkání a už vůbec nešlo o formální akci dvou škol. Pravdou je, že se tito kamarádi vídají již čtyři roky na různých akcích pořádaných střídavě českou a rakouskou stranou. Vždy jde především o radost, že se vidí a mohou procvičovat své jazykové schopnosti v jazyce německém u našich žáků nebo v jazyce českém u dětí z Rakouska, které mají češtinu zařazenou do výuky.

Při pátečním společném opékání špekáčků bylo milé pozorovat, jak blízké jsou si děti z obou stran hranice.  Je škoda, že to bylo poslední setkání, protože rakouské děti se rozcházejí na vyšší stupeň. Doufejme, že jejich přátelství budou pokračovat individuálně.

My v naší škole se budeme těšit na nová kamarádství, která vzniknou v příštím školním roce mezi žáky prvních tříd z Česka a Rakouska. Budou tak moci navázat na hezkou tradici a setkávat se další 4 roky.

Mgr. Blanka Rakovská