Aktuality

V rámci akce Noc s Andersenem přespalo z 5. na 6. dubna 2013 v knihovnách a školách na 60 000 dětí. Třináctý ročník se konal na více než 1270 místech včetně Slovenska, Polska, Slovinska, Austrálie, USA, Ruska a Německa.

V rámci akce Noc s Andersenem přespalo z 5. na 6. dubna 2013 v knihovnách a školách na 60 000 dětí. Třináctý ročník se konal na více než 1270 místech včetně Slovenska, Polska, Slovinska, Austrálie, USA, Ruska a Německa.

Akce je spojená s 2. dubnem, kdy se narodil nejznámější dánský spisovatel Hans Christian Andersen. Noc s Andersenem vznikla v Knihovně v Uherském Hradišti v roce 2000.

Letos spojila všechna spací místa společná četba knih autorky knížek pro děti a mládež Daniely Krolupperové. Narodila se roku 1969 v Praze. Vystudovala norštinu a finštinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, dále studovala na školách v Helsinkách a Oslu.

Naše třída se v poštorenské knihovně seznámila s její knihou BUBÁČEK. Lukáš má rád pohádky o strašidlech. Ale všechny už mu maminka před spaním vyprávěla. Co teď? Musí vymyslet nějakou novou – o Bubáčkovi. Tatínek ho Lukášovi pak pěkně nakreslil. Když se však Lukáš druhý den ráno probudí, Bubáček je pryč! Večer leží smutný Lukáš v posteli, a najednou se v pokojíčku něco šustne… Kdopak to asi je?
Paní knihovnice Soňa Piškulová a Vladimíra Kuriálová nás celý večer provázely touto nádhernou knihou. Plnili jsme v družstvech zajímavé úkoly, ze zbytků vlny a ruliček od toaletního papíru jsme vyráběli Bubáčka v autíčku. Příjemně unaveni jsme šli spát.

Domů jsme si odnesli nejen úžasné zážitky, sladkou odměnu, ale i Pamětní pohlednici jako vzpomínku na Pohádkovou noc! KNIHOVNICÍM DĚKUJEME! J

Mgr. Zdeňka Hošková a žáci 1. A